Поредна горяща кола не успя да спре покачването на акциите на „Тесла“

Актрисата Мери Маккормак, популярна с участието си в хитовите американски сериали „Западното крило“ и "Murder one", публикува по-рано днес в „Туитър“ видео клип на поредния самозапалил се автомобил с марка „Тесла“, съобщава АФП.

В 45-секундния клип, който се превърна в хит в социалните мрежи и към 20:00 часа днес бе вече гледан от над 1,2 млн. потребители, се вижда черен седан „Тесла“, обхванат от пламъци, излизащи от долната част на автомобила.

Маккормак твърди, че автомобилът, собственост на нейния съпруг режисьора Майкъл Морис, не е претърпял никакъв инцидент, а пожарът е започнал „изневиделица“. „Благодаря на хората, които сигнализираха на съпруга ми да отбие встрани от пътя и слава Богу, че трите ми момиченца тогава не пътуваха с него“, пише актрисата.

В следващ пост Маккормак допълва, че автомобилът не е бил на автопилот, който се определя като основен виновник за зачестилите инциденти с моделите на „Тесла“.

От американската компания реагираха като публично заявиха, че разследват инцидента. По думите на официален говорител на „Тесла“, кабината на автомобила не е била засегната от пламъците. „Щастливи сме, че клиентът ни не е пострадал“, допълват от „Тесла“.

Въпреки този пореден инцидент обаче компанията, оглавявана от ексцентричния Илон Мъск, продължава да се ползва с доверието на инвеститорите. В понеделник на борсата в Ню Йорк акциите ѝ поскъпнаха с 2,7% до 367,95 долара./БГНЕС