Стрелба с няколко пострадали в София

Репортерът на БГНЕС уточнява, че е стреляно от автомобил, който е успял да напусне мястото на престъплението.
Репортерът на БГНЕС уточнява, че е стреляно от автомобил, който е успял да напусне мястото на престъплението. / БГНЕС

Стрелба в София приключи с двама ранени и един задържан. Малко след 17.45 часа тази вечер на столичния булевард "Черни връх" имаше престрелка, предаде репортер на БГНЕС.

Двама души – на 21 и 30 години, криминално проявени за грабеж и причиняване на телесна повреда – пострадаха след стрелба. Сигналът е подаден в 17.45 часа на тел. 112. Двамата са настанени в болнично заведение без опасност за живота.

Установен е мъжът, стрелял по тях. Той е охранител от външния периметър на офис и е заявил, че е бил провокиран, което е довело и до произведените изстрели, съобщиха от МВР.

Двама мъже са протреляни в краката.
Двама мъже са протреляни в краката. / БГНЕС

Охранителят е задържан по ЗМВР за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават под надзора на Софийската градска прокуратура.

Според първоначалните данни от разследването, пререкание между група млади мъже е причина за възникналия тази вечер инцидент на столичния бул. „Черни връх“.

Веднага след инцидента движението в района на инцидента бе отцепено от силите на реда. Мястото бе преградено с полицейска лента, а служители на МВР поставяха маркировки на местопрестъплението.

Един от пострадалите е приет във ВМА. Мъжът е прострелян в лявото коляно. Състоянието му е стабилно. Другият е настанен в „Пирогов”

В близост до мястото на инцидента се намират офиси на Алексей Петров, а на 50-ина метра е разклонът за неговия дом. Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов категорично отрече да имат данни, за връзка на простреляните с Алексей Петров. Инцидентът е станал на улицата, посочи той. /БГНЕС