Вертолет падна на учение „Черно море – 2017“, трима са пострадали, един тежко

Вертолет падна на учение „Черно море – 2017“, трима са пострадали, един тежко
Вертолет падна на учение „Черно море – 2017“, трима са пострадали, един тежко / БГНЕС

Днес около 12,30 ч. е станал инцидент с вертолет от състава на Военноморските сили.

При изпълнение на задачи по време на тактическото учение „Черно море – 2017“ вертолет „Пантер“ пада във водата, при което са пострадали тримата членове на екипажа.

Пострадалите са настанени във Военната болница във Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС в морската столица.

По време на тактическото учение „Черно море – 2017 г.” днес, 9 юни, в 12.30 часа, при маневра след изпълнена задача „артилерийска стрелба по надводна цел“, вертолет AS „Пантер“ – 565 MB пада във водите на Черно море на 7 мили източно от устието на река Камчия, уточниха от МО. Вертолетът е от състава на военно формирование 36 940. Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата.

При първоначалния медицински преглед е установено, че командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал с опасност за живота, а останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са адекватни, без опасност за живота.

Пострадалите военнослужещи са транспортирани и настанени във Военната болница във Варна. Междувременно близките им са уведомени за инцидента. По случая се води разследване. /БГНЕС