Тримата румънци, катастрофирали на Е-79 с фрактури

Тримата румънци, пострадали при катастрофата тази сутрин на ГП Е-79 край Благоевград са с леки фрактури на крайниците, няма опасност за живота им, но движението по главния път продължава да е затруднено, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Както информирахме, към 5:25 часа тази сутрин лек автомобил „Тойота” с румънска регистрация влиза в насрещната лента и се блъска в ТИР „Мерцедес” с пазарджишка регистрация. Тримата пострадали са транспортирани с линейка на ЦСМП-Благоевград до Спешно-приемно отделение на МБАЛ, контактни са. Водачът на лекия автомобил, на 64 г. е с фрактура на ключица, пътуващите с него жени-на 63 и 62 години са със счупвания на ръка и рамо. Едната от тях е съпруга на водача, пътуват към Гърция, но не знаят друг език освен гръцки и румънски.

Полевият тест за алкохол на 27-годишния водач на товарния автомобил е отрицателен, взета му е и кръвна проба. Такава е дал и румънецът, който предприел изпреварване и се блъснал в ТИР-а на прав участък в местността Полигона на изхода от Благоевград в посока Симитли.

На мястото има патрули на ПП „КАТ”, които пропускат на етапи само в едната лента. Товарните автомобили минават буквално през иглени уши между мантинелата и предната лява част на тира. След удара „Тойота”-та се е завъртяла и е затворила пътната лента в посока Благоевград - София. /БГНЕС