Пострадалите, настанени във ВМА след катастрофите край с. Микре, са без опасност за живота

Пострадалите, настанени във ВМА след катастрофите край с. Микре, са без опасност за живота
Пострадалите, настанени във ВМА след катастрофите край с. Микре, са без опасност за живота / БГНЕС

Всички пациенти, настанени за лечение във Военномедицинска академия след пътнотранспортните произшествия, станали край с. Микре в края на миналата година вече са без опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Общо четирима души – трима, пострадали тежко при инцидента на 17.11.2017 г. край с. Микре, и една жена - пострадала в катастрофа на следващия ден в близост до с. Сопот, бяха транспортирани във ВМА от болницата в Ловеч.

От вчера най-тежко пострадалата жена (66 г.) вече диша самостоятелно и на практика вече няма опасност за живота й. Тя постъпва в болницата с много тежки травми – на лицевия череп и на таза, претърпява няколко операции, като в момента състоянието й е стабилно. Предстои следващата седмица да бъде изведена от реанимация и преместена в Клиниката по травматология, където да продължи рехабилитацията й.

В Клиниката по травматология е и друга от пострадалите – 56-годишна жена, за която също се грижат рехабилитаторите. 74-годишният мъж, който бе приет с фрактура на таза, вече е изписан.

40-годишната жена, пострадала в катастрофа на 18.11.2017 г. край с. Сопот, също вече е без опасност за живота. Те беше транспортирана във ВМА с много тежка съчетана травма - черепно-мозъчна травма, травма на таза, фрактура на черепа, фрактура на мандибулата, много тежка гръдна травма. Преминава през редица операции, състоянието й е стабилно и в момента е настанена в Клиниката по травматология.

БГНЕС припомня, че тежка катастрофа между пътнически автобус и товарен автомобил взе 9 живота край село Микре на 17 ноември 2017 г. 17 души пострадаха, някои от тях тежко. Ужасяващата катастрофа стана на главния път София – Варна в района на ловешкото село Микре.

Общо участниците в тежката катастрофа бяха 28 души. 26 души са пътували в пътническия автобус, включително с шофьора. 9 души са загиналите. 6 от тях са загинали на място, трима по-късно в болницата. /БГНЕС