Убиха бизнесмен посред бял ден в София

Покушението е извършено посред бял ден в София
Покушението е извършено посред бял ден в София / БГНЕС

Показно убийство посред бял ден в София. Убиха бизнесмена Петър Христов пред офиса му в столичния квартал "Манастирски ливади".

49-годишният мъж бе прострелян тази сутрин. Сигналът е подаден към 10.05 часа. На място веднага е пристигнал полицейски екип. Районът е отцепен, извършва се оглед.

Петър Христов е бил улучен в гърдите, докато пътувал в джипа си. Откаран е във Военномедицинска академия, където е починал.

Покушението е извършено посред бял ден в София, в района има голям търговски център и жилищни блокове, както и голям и луксозен жилищен комплекс. Христов е прострелян пред офиса на айран "Балкан".

[i]Петър Христов е в Съвета на директорите на холдинга „Пропъртис Мениджмънт Груп”. Холдингът обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултанстски компании и е собственик на "Лактима" ЕАД.

"Лактима" е правоприемник на бившето предприятие "Млечна промишленост", което през 1996 г. е приватизирано. Компанията е една от водещите в България в сегмента на млечната промишленост. Произвежда кисели, пресни, овкусени млека. Най-разпознаваемият продукт е "Айрян Балкан", с който държи 75-80% пазарен дял в категория течни млека. Фирмата произвежда пълна гама масленост на кисели млека под марката "Лактима Балкан". Приходите на дружеството за 2016 г. достигат 12.8 млн. лв., което е ръст от 18.5% спрямо година по-рано, пише Капитал. [/i]