Пътят кам мястото на инцидента е затворен
Пътят кам мястото на инцидента е затворен / БГНЕС
Автобус се обърна в Искърското дефиле, съобщава се за десетки жертви

Автобус с пътници падна в Искърското дефиле на 2 км преди Своге в посока от София. От Спешна помощ съобщават за десетки жертви. В „Пирогов“ е създадена организация да се приемат всички пострадали и нуждаещи се от спешна помощ, предаде репортер на БГНЕС.

Към 17.10 е получен сигнал за инцидент с автобус в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км. преди града в посока от София. Участъкът на инцидента временно е затворен за движение. По информация на Спешна помощ жертвите са 15, а ранените са 27, някои в изключително тежко състояние.

Трафикът в участъка на тежкия пътен инцидент е ограничен от патрули на Пътна полиция откъм Нови Искър и Ребърково. На мястото има около 15 екипа на Спешна помощ от София, 3 - от Враца и още 3 - от Монтана.

Всички болници в София са предупредени за извънредната ситуация. В „Пирогов“ дневната смяна ще остане заедно с нощната, за да поемат всеки един случай, създадена е пълна организация, съобщиха за БГНЕС от здравното заведение.

Линейки извозват пострадалите към столични болници
Линейки извозват пострадалите към столични болници / БГНЕС

Все още не се знае какъв е автобусът, превозващ пътници, според свидетелски показания на очевидци става дума за голям автобус с 50-ина пътници, вероятно туристи. Машината е паднала по скалист склон в дере.

Валентин Радев е на мястото на инцидента , зам.- министърът на транспорта Ангел Попов пътува за там, а столичните здрални заведения се проверяват от здравния министър Кирил Ананиев, предаде репортер на БГНЕС.

Фирмата притежава 6 автобуса, извършва случаен превоз, проверяваме документите. Това каза за БНТ заместник-министърът на транспорта Ангел Попов, информационните технологии и съобщенията. По предварителна информация става дума за фирмата „Мобилус -5“.

Здравният министър Кирил Ананиев, който посети ранените и пострадалите в „Пирогов“ определи инцидента като изключително тежко. Има много загинали - – 13 са загинали на място 2-ма на път за болницата. 27-те ранени се транспортират в 4 столични болници – „Пирогов“, ВМА, „Св. Анна“ и „Св. Йоанна“, каза Ананиев. Мобилизиран е целият медицински персонал на здравните заведения. От кръвния център ни уведомиха че имат от всички видове кръвни групи“, уточни Ананиев.

В Пирогов всички екипи работят съвместно. Проф. Габровски от „Пирогов“ съобщи, че травмите на приетите са съчетани, всички са тежки случаи, а в момента тече диагностичен процес./БГНЕС