Убийството до “Женския пазар” и клането до Синагогата – заснети от охранителни камери?

Убийство на имигрант посред бял ден в столицата.
Убийство на имигрант посред бял ден в столицата. / БГНЕС

Охранителни камери вероятно са заснели тежките криминални престъпления, които станаха днес посред бял ден в централната част на София, предаде репортер на БГНЕС.

Малко преди 13.00 часа в центъра на София бе намерен убит имигрант от арабски произход. По първоначална информация мъжът е бил преследван и наръган с нож. Починал е на място. Малко по-късно пред входа на Синагогата бяха наръгани още две лица, които бяха откарани в болница.

Убийството на арабския гражданин на 50 метра от “Женския пазар”, на пресечките на улиците “Цар Симеон” и “Княз Борис”, най-вероятно е заснето от камерите на магазин. Трупът на чужденеца е на по-малко от два метра от охранителната камера. В момента полицията установява дали камерите са записвали в момента на престъплението.

Инцидентът на улица “Екзарх Йосиф” пред Синагогата най-вероятно е заснет от охранителните камери на намиращия се в непосредствена близост Национален институт по правосъдието, който се охранява от служители на “Съдебна охрана” при Министерство на правосъдието.

Окървавеното тяло на мъжа лежа пред погледите на събралите се в района на Женския пазар хора.
Окървавеното тяло на мъжа лежа пред погледите на събралите се в района на Женския пазар хора. / БГНЕС

Живеещи в района разказаха пред репортер на БГНЕС, че през 2013 и 2014 г. по улица “Цар Симеон” се е забелязвало далеч по-голямо полицейско присъствие. В последните месеци патрулите на охранителна полиция и на Жандармерията обаче са били силно редуцирани. Повече от две години в района на днешните инциденти почти през целия ден и особено във вечерните часове могат да бъдат забелязани български граждани от ромски произход, за които има данни, че са част от организаторите на трафика на нелегални имигранти от Турция през България за Западна Европа.

Единствената официална информация, която от МВР съобщиха, че са получи сигнал за свада между чужди граждани от арабски произход. След като пристигнали полицаите установили, че на улицата лежи млад мъж в безпомощно състояние.

Румяна Бъчварова пристигна на мястото на инцидента, но отказа какъвто и да е коментар. Извършват се огледи. Продължават процесуално-следствени действия. /БГНЕС