Сидеров: Няма основания за искане на имунитета ми

Днес Сидеров е в съда по делото за хулиганство на летище Варна миналата година.
Днес Сидеров е в съда по делото за хулиганство на летище Варна миналата година. / БГНЕС

Няма основания за искане на имунитета ми. Ако го поискат, ще искам имунитета на този, който го иска.

Това каза Волен Сидеров по случилото се в петък вечерта, когато заради предизвикан от него скандал и конфликт с полицейски служители стана ясно, че ще бъде направено искане до главния прокурор за свалянето на имунитета му, предаде репортер на БГНЕС.

„Ако все пак го поискат, това ще бъде съчинено, аз тогава ще се занимавам с тези, които го направят”, закани се лидерът на Атака. „Аз ще поискам имунитета на този, който иска моя и ще водя съдебни дела”, уточни той.

Такова искане може да внесе само главният прокурор. На въпрос как ще се свали имунитета на главния прокурор, Сидеров така и не отговори.

Сидеров обяви, че ще съди главния секретар на МВР и няма никаква хулиганска проява. „Това, че цитират моето име, цитират името на Чуколов и ни свързват с хулигански действия е клевета, за която ще отговарят тези, които го направиха – Костов, Динев, Арнаудова и Маринов”, заяви той. Това са главният секретар на МВР, градския прокурор на София, говорителят на ВКП Румяна Арнаудова и директорът на СДВР.

В около 20-минутно говорене пред камерите, на Сидеров много пъти му бе зададен въпросът дали ще се откаже от имунитета си, ако му бъде поискан. За самия инцидент обясни, че бил получил сигнал и се обадил в полицията „когато трябва”. ”Обадих се в полицията, но тя не направи нищо. Полицията не затвори съответно този магазин, не извърши проверката както трябва”, каза той и дори заяви, че не е сигурен дали полицаите, които дошли, са от икономическа полиция. Той заяви още, че тук ударил десетката и че „цялата контрабанда и наркотрафика в София се закриля от полицията” дори се обърна към медиите и заяви: Вие също прикривате контрабандата.

В Съдебната палата Сидеров раздаде оценки към медии, а и въпроси към тях, защо не правят интервюта с Бойко Борисов и не питат главния прокурор. Той отдели време да говори и за сигналите, които подал и поиска отговори от журналистите за обявен от него двоен стандарт без да отговаря през това време на въпроси. Все пак днес не се стигна до отправяне на проклятия към медиите. „Аз няма да ви прокълна, вие сами ще отговаряте за греховете си пред обществото”, заяви той.

Адвокатът му Явор Нотев поиска делото, което е за хулигански прояви на Сидеров миналата година на летището във Варна, днес да не започва и обясни, това желание на Сидеров, а и заявеното от него в телефонен разговор, че не желае да го представляват в негово отсъствие. Така адвокатите напуснаха залата. Въпреки това заседание по делото има. /БГНЕС