Масов бой в бежанския лагер в Харманли

Масово сбиване в бежанския лагер в Харманли.
Масово сбиване в бежанския лагер в Харманли. / БГНЕС

Масово сбиване в бежанския лагер в Харманли. По първоначална информация в сбиването са участвали афганистанци и иракчани, които получили подкрепление от сирийци.

Скандалите са избухнали малко преди полунощ, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Преди мелето бежанци се били събрали в едно от помещенията, в което пиели и се веселили, но купонът прераснал в побой. Съобщава се за двама пострадали, които са били откарани в Бърза помощ. Трети пък бил прегледан на място от лекарите.

Според очевидци около полунощ в лагера спешно са пристигнали кметът и секретарят на община Харманли, шефът на областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков, началникът на харманлийското полицейско управление. В лагера са влезли няколко патрулки и четири коли с жандармерия. Външни лица вътре не са били допуснати. Пред портала е имало граждани на Харманли, но те са били отпратени. По информация на очевидци една патрулка е била потрошена при безредиците. Това е поредното масово меле с мигранти от лагера. Преди седмица при сбиване на група афганистанци бяха наръгани с нож две 19-годишни момчета, техни сънародници. /БГНЕС