Измамници дебнат на пътя

Група румънци извършват измами на пътя. Те махат с ръка за помощ на преминаващи автомобили, под претекст, че им е свършило горивото, но нямат пари и за това си продават златните накити на половин цена. Възползвайки се от наивните хора, те пробутват фалшиво злато. Оказва се, че полицията е безсилна при този род измама.

Екип на БГНЕС попадна на такива измамници на пътя Стара Загора - Казанлък. Подадохме сигнал на 112 и след половин часово преследване и няколко уточняващи обаждания патрул на РУ Гурково спря автомобила им за проверка.

При проверката у тях не бяха открити накити, тъй като схемата е отработена и те ги изхвърлят по време на движение, когато разберат, че са разкрити. Поведението на лицата от автомобила бе меко казано арогантно спрямо полицаите и екипа ни.

Те добре познават законите и са сто процента сигурни, че няма за какво да бъдат задържани. Тъй като тази измама на практика е недоказуема. Схемата на пътните измамници действа от години в България, но малко се говори за нея и има доста хора, които са "ужилени" заради добрината си. /БГНЕС