Прокуратурата: Пелов е убит с три огнестрелни рани, от месец се укривал в Ботевград

На снимката Румяна Арнаудова
На снимката Румяна Арнаудова / БГНЕС

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и опит за убийство на Марио Панчев.

Това каза окръженият прокурор на София Наталия Николова на извънреден брифинг в Съдебната палата, предаде репортер на БГНЕС.

[i]БГНЕС припомня, че при среднощна престелка в центъра на Ботевград снощи, в 23 часа, на пешеходна алея зад музея в града издирвания избягал затворник Владимир Пелов беше убит от криминално проявения Панчев. Панчев също е прострелян, в изключително тежко състояние в "Пирогов".[/i]

На мястото на произшествието са намерени три оръжия – в тревната площ, на земята и в чантичка на Пелов. Категорично починалият е Владимир Пелов, което бе доказано с декталоскопска експертиза тази сутрин. Разпитани са седем свидетели – близки на починалия както и лица, които са откарали пострадалато лице в болницата в Ботевград Марио Панчев, каза Николова.

Пелов има три наранявания – едно под мустака, другите – дясно бедро, дясна подбедрица.

Имаме данни за две наранявания на пострадалия, в момента състоянието му не позволява да се предприемат процесуално следствени действия, не е в състояние и да бъде разпитан.

Има информация, че от около месец Пелов е на територията на Ботевград. Беше с брада, със суичър, шапка – външно изглеждаше съвсем различно, поясниха на брифинга. Имаше информация, че Пелов се намира на няколко адреса, проверихме, но не го открихме, уточниха на брифинга.

Очаквайте подробности. /БГНЕС