Шофьори на Кулата: Докарваме фадромите! Да дойде Борисов и целият кабинет

15 километра е опашката от ТИР-ове от българската страна, чакащите камиони достигат от Кулата до Дамяница.
15 километра е опашката от ТИР-ове от българската страна, чакащите камиони достигат от Кулата до Дамяница. / БГНЕС

Напрежението на българо-гръцката граница ескалира. Над 350 ТИР-а не могат да преминат в Гърция заради фермерите от южната ни съседка, които повече от десет дни протестират и създават проблеми на преминаващите през Кулата-Промахон и Елинден-Ексохи, а от днес и през Маказа, предаде кореспондентът на БГНЕС, който е на мястото на блокадата.

„Докарваме фадромите и блокираме границата, да дойде Бойко Борисов, Лиляна Павлова, министри, целият кабинет да дойде тук”, обявиха българските шофьори, които цяла нощ стоят на границата и няма никакъв шанс през ГКПП-Кулата.

15 километра е опашката от ТИР-ове от българската страна, чакащите камиони достигат от Кулата до Дамяница. Шофьорите от цялата чакаща колона се събират на Кулата и се заканват да обърнат ТИР-овете на пряко и да блокират границата за абсолютно всички.

ГКПП-КУЛАТА-ТИРОВЕ-БЛОКАДА
ГКПП-КУЛАТА-ТИРОВЕ-БЛОКАДА / БГНЕС

Към границата пътува областният управител Бисер Михайлов и началникът на областната дирекция на полицията за водене на преговори.

От гръцка страна ситуацията е сходна. От там български шофьори сигнализираха, че втори ден стоят на 10 километра преди границата, бедстват без храна и вода, и поискаха намесата на Външно министерство за изпращане на нота до гръцката страна заради блокадите. /БГНЕС