Жълт код в 4 области заради силен вятър

 Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили и с него в страната ще нахлува по-студен въздух.
Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили и с него в страната ще нахлува по-студен въздух. / БГНЕС

Жълт код е обявен за 24 февруари в 4 области на Северозападна България заради силен вятър, предаде репортер на БГНЕС.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска и Плевенска. В тези области в следобедните часове ще се усили вятърът от запад-северозапад. Поривите ще достигнат 20-22 м/сек. За останалата част от страната е обявен зелен код.

Времето над страната ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 9°, уточниха от НИМХ.

Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили и с него в страната ще нахлува по-студен въздух. Дневните температури значително ще се понижат и максималните ще бъдат между 10° и 15°, в София около 11°. През нощта срещу четвъртък валежите от запад на изток ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява.

Над планините вятърът също ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра от сняг, но през деня границата на снега ще се понижи. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра около 2°.

По Черноморието също ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, а вечерта и временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат от 10-11° по северното крайбрежие до 15° по южното. /БГНЕС