Нормален трафик край Благоевград в деня на „голямото завръщане”

Все още не са се образували задръствания край Благоевград в посока София.
Все още не са се образували задръствания край Благоевград в посока София. / БГНЕС

Голямото завръщане към столицата започна, интензивен, но без задръствания, е в района на Благоевград автомобилният трафик по ГП Е-79 и АМ "Струма" в посока София, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Днес започва „голямото завръщане” след четирите почивни дни за Великден.

Към 13.00 часа днес потокът от движещите се към Дупница и София автомобили бе рехав, усили се между 14.00 и 15.00 часа, но задръствания и тапи няма.

Трафикът по Е-79 между Сандански и Симитли е интензивен, но няма задръствания. Колоната се забавя в района на Кресненското дефиле, при Симитли, където се включва потокът от Банско, Разлог, Гоце Делчев и почивалите в Гърция, но влезли през ГКПП „Илинден”.

В района на Благоевград колоната се разтяга, тъй като трафикът се поема от Автомагистрала „Струма”.

Това става по два ръкава-през „Зелендолско шосе” и в м. „Антените” при разклона за Кочериново и Рилски манастир. На това място патрул на Пътна полиция-Рила пропуска с предимство завиващите от Е-79 наляво към в АМ „Струма” за сметка на влизащите в Благоевград откъм Дупница, Манастира и Кочериново, които са с предимство.

Това е една от недомислиците на ЛОТ-2 на автомагистралата, където включващите се в нея са без предимство заради насрещно движещите се по Е-79.

Възможно е към 16.00-17.00 часа трафикът в посока София да се увеличи, но засега той е напълно нормален. /БГНЕС