Лиляна Павлова си прави нов пресцентър за 300 000 лв.

МРРБ се нуждае нова зала "Пресцентър".
МРРБ се нуждае нова зала "Пресцентър". / БГНЕС

Мащабен ремонт на собствената си сграда стартира Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ръководеното от министър Лиляна Павлова ведомство обяви обществена поръчка за ремонт и обзавеждане на пресцентър и център за административно обслужване на партерния етаж на ул. “Св.Св. Кирил и Методий” в София. Общата стойност на ремонта и обзавеждането е малко над 300 000 лв., с ДДС, предаде репортер на БГНЕС. 

В документацията на обществената поръчка е посочено, че е “установена нуждата” от нова зала “Пресцентър” и допълнителни заседателни зали – всичките с достатъчна площ и места за сядане, които при обединение да осигуряват просторно помещение, удовлетворяващо настоящите нужди на министерството. Другата “належаща необходимост” е изграждането на съвременен “Център за административно обслужване”, включващ деловодство и куриери в обособена част и непосредствена близост, с оглед на тяхната взаимообвързаност, посочват от МРРБ. Разрешение за ремонта е издаден от Главния архитект на София в края на месец март тази година. 

Строително-монтажните работи ще излязат около 195 000 лв., без ДДС, изчисляват от регионалното ведомство. Още 74 000 лв., без ДДС, МРРБ планират да дадат за закупуване на обзавеждането. От техническата спецификация става ясно още, че след приключването на ремонта, министър Павлова ще се сдобие с нов луксозен пресцентър, а гражданите ще бъдат обслужвани в луксозно деловодство. 

Сградата на министерството на регионалното развитие и благоустройството отвън и отвътре.
Сградата на министерството на регионалното развитие и благоустройството отвън и отвътре. / БГНЕС

Справка в Портала на обществени поръчки установи, че успоредно с обявата на МРРБ за луксозен ремонт на партерните помещения на сградата в центъра на София, плевенската община Искър е обявила обществена поръчка за основен ремонт на поликлиниката, за който ще бъдат разходвани 20 833 лв., без ДДС. Ремонтът на поликлиниката включва подмяна на дограмата, осветлението, ВиК инсталацията и др. На обща площ от 249 кв. м.

БГНЕС припомня, че през месец август 2009 г. тогавашният министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев обвини своя предшественик Асен Гагаузов, че е дал 42 млн. лв. за ремонт на сградата на МРРБ или по около 2000 евро на квадратен метър. Въпреки направените заявки за търсене на отговорност, няма данни да има осъдени лица за злоупотреба с бюджетни средства. /БГНЕС