ДЕБАТИ.БГ: Ние сме вестник + телевизия, светът на един адрес

ДЕБАТИ.БГ е нова медия. Тя стартира през месец юни 2017 г. Медията ще бъде представена официално днес в Народния театър „Иван Вазов“ от 18.00 часа. На събитието ще присъстват представители на българския политически, културен и обществен елит, както и чуждестранни дипломати.

ДЕБАТИ.БГ има новинарски характер и за първи път в България събира в една медия елементи на вестник и телевизия.

Слоганът на рекламната кампания ще бъде: "ВЕСТНИК + ТЕЛЕВИЗИЯ – СВЕТЪТ НА ЕДИН АДРЕС".

В началната част медията има екран, който напомня телевизор и има всички елементи на новинарска телевизия - лого, информационна плочка, скролове, както и шапки и кашове. На този екран потребителите могат във всеки момент от денонощието да стартират актуална новинарска телевизионна емисия с времетраене 12-14 минути. В тази емисия чрез видео и звук, ще бъдат представени най-значимите събития и изявления на лидери в различните областите на обществения живот в България и по света.

След първата телевизионна част, следва „втора част”, която може условно да бъде наречена вестникарска, защото е съставена от написани новини, коментари, анализи и интервюта, придружени от богат снимков материал. Вестникарската част завършва с информационни форми за времето, валутите, както и любопитни събития.

ДЕБАТИ.БГ обаче няма да има чисто новинарски характер, а ще залага изключително на коментари и анализи на най-добрите български автори.

С други думи, ще разчита на информация плюс обществен дебат. За това беше възприето и името ДЕБАТИ.БГ

Аудиторията на медията ще бъде търсена сред по-образованата част от обществото, която се вълнува от развитието на България и света, от движението на обществените и икономическите процеси, както и от културните и спортните тенденции.

Амбицията на издателите е чрез ДЕБАТИ.БГ да осигури на българските потребители качествени новини и експертни анализи на високо ниво, такива каквито получават потребителите в развитите европейски страни.

Ние искаме да ви дадем информацията, която ви липсва.

Новият медиен проект ДЕБАТИ.БГ е на Емил Стоянов, създател и на първата новинарска телевизия в България ТВ Европа - 2001г. Създател е още на издателството за европейска литература „Пигмалион“. През 2009 г. Емил Стоянов става депутат в Европейския парламент и е първият българин редовен член в Комисията по култура и медии. Политически принадлежи към групата на ЕНП. Писател и преводач, издател и журналист, Емил Стоянов винаги през годините е заемал проевропейска позиция в подкрепа на демократичния път на България. Удостоен е с почетни ордени за заслуги от Австрия и Германия. /БГНЕС