Владая и Княжево отново на протест

Владая и Княжево отново на протест
Владая и Княжево отново на протест / БГНЕС

От Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт във Владая и Княжево обявяват протестна демонстрация срещу беззаконието в Столична община и Столичен общински съвет от 17 до 19 часа на 30.07.2017 г., която ще се проведе на бул. Цар Борис III, съобщиха организаторите на протеста.

Недоволните граждани настояват за решаване на проблемите с обществения транспорт чрез изпълнение на предложенията, залегнали в местната гражданска инициатива от 2016 г. Поставяне на светофарна уредба и премахване на „легналите полицаи“. Изграждане на улично осветление на пътя София – Перник.

Призовавали сме всеки, който желае да изкаже недоволството си да се включи в протеста. Причините са, че властите на местното самоуправление не се съобразяват с нуждите и предложенията на гражданите за подобряване на обществения транспорт. Не се съобразяват с мнението на гражданите живущи в непосредствена близост до Александровски мост за поставянето на светофарна уредба на бул. Цар Борис III и ул. Мала кория и бул. Цар Борис III и ул. 10-ти километър и премахване на изкуствените неравности, както и с предложенията за изграждане на улично осветление във Владайското дефиле:

В резултат на незаконно взето решение и несъобразено с жителите на Княжево, в района на 10-ти километър, Мала кория и Килиите в кв. Княжево бяха поставени съоръжения за намаляване на скоростта на движение на автомобилите тип „легнал полицай“. Тази мярка е против волята на местните жители, която е за изграждане на светофарна уредба и доведе до огромни задръствания, замърсяване на въздуха и повишаване на шума. Тези неправомерни и неадекватни действия от страна на управляващите предизвикаха силно недоволство на засегнатите граждани – жители и участници в движението. Ние изготвихме и отправихме мотивирано предложение до Дирекция Управление на трафика към Столична община за проектиране и изграждане на светофарна уредба на това кръстовище, посредством която да се регулира движението и пресичането на пешеходци. В резултат Столична община прехвърли топката на АПИ, въпреки безспорното задължение, което е определено със закон. Подобна е и ситуацията с предложението ни да бъде изградено улично осветление по протежение на Владайско дефиле с оглед повишаване на безопасността на движение, заявяват още протестиращите. /БГНЕС