Активните субстанции от растителните екстракти са тези, които помагат при гастрит, колит, запек

Проф. Йежи Лукашяк, доктор по фармацевтични науки.
Проф. Йежи Лукашяк, доктор по фармацевтични науки. / БГНЕС

Забързаното ежедневие, стресът, нередовното и нездравословно хранене могат да доведат до храносмилателни проблеми като гастрит, колит, синдром на раздразненото черво, хемороиди, запек.

От години учените изследват активните съставки на билки и растения, известни от народната медицина на различни народи и разработват продукти, базирани на тяхното благоприятно действие.

“Съставът на хранителната добавка Гастрохелп е богата на едни от най-ценните съставки, които се намират в растителните суровини. Тяхната специфична характеристика е отразена в литературните източници, понеже алое и лен са лечебни суровини, описани в Полската Фармакопея Х, това им осигурява най-висок ранг сред лечебните суровини“, заяви в интервю за БГНЕС проф. Йежи Лукашяк, доктор по фармацевтични науки.

Той посочи, че особено внимание заслужават съдържащите се в алое натурални субстанции - противоболкови, противовъзпалителни и антибактериални, както и биостимулиращи.

„Много интересен от гледна точка на механизмите на абсорбция на отделните активни субстанции е фактът, че става на колоидна среда, която се образува от съставките на слузните субстанции под въздействие на дифузионната фаза - на водата. Полученият колоиден разтвор се разнася като филм върху стомашно-чревната лигавица, улеснявайки абсорбцията на активните вещества, от които не всички са разтворими във вода, също така покрива лигавицата на стомаха и червата“, обясни проф. Лукашяк.

Колоидната среда увеличава и синергичното действие на отделните активни субстанции, което добавя стойност на хранителната добавка ГАСТРОХЕЛП.

„Смело може да се твърди, че хранителната добавка отговаря на препоръките за приложение, като: подобрение на комфорта на функциониране на храносмилателната система, подпомагане на храносмилането, както и увеличаване на имунитета и стабилизиране нивото на глюкозата“, категоричен е медикът.

Доктор Анелия Маждракова допълни, че интересът на съвременната фитотерапия е насочен към екстрактните форми със стандартизация по биоактивни субстанции. Според нея това гарантира качеството на субстацииите и точната дозировка на биоактивните вещества във всяка капсула.

Д-р Анелия Маждракова.
Д-р Анелия Маждракова. / БГНЕС

„Доказано е, че комбинацията от няколко растителни екстракта е с по-изразено действие, благодарение на синергичния ефект на засилване на действието активните съставки. Специалната рецептура на полската хранителна добавка Гастрохелп помага за здрава лигавица на стомаха и червата, полезна е при гастрит и колит, както и при запек“, отбеляза доктор Маждракова.

Гастрохелп е хранителна добавка, съчетаваща полезните ефекти на активните субстанции от три растения: лен, алое и зелен чай.

Ефекти от приема на Гастрохелп при гастрит, колит, запек:

1. Действа благоприятно на лигавицата на стомаха и червата;

2. Подкрепя храносмилането и функциите на червата;

3. Подпомага метаболизма на глюкозата;

4. Спомага за редовното изхождане;

Съставки на Гастрохелп:

Ленът съдържа слузни вещества и масла, които действат благоприятно на лигавицата на стомаха и червата, подпомагат храносмилането, усвояването на хранителните вещества и редовното изхождане, особено важно при раздразнени черва и запек.

Алое - екстрактът от алое подкрепя ензимните и физиологичните регенеративни функции на храносмилателната система при киселини, гастрит, колит.

Зелен чай – наличието на 60% полифеноли в използвания екстракт са антиоксиданти, които забавят процеса на стареене на клетките и подпомагат възстановителните функции при възпалителните процеси.

Гастрохелп може да се закупи от аптеките или директно от вносителя А-Зет Медика България ООД, официален представител на A-Z Medica, Полша, тел.: 02 983 11 81, www.azmedica.bg /БГНЕС