Топло и слънчево в началото на седмицата, застудяване от петък

Топло и слънчево в началото на седмицата, застудяване от петък
Топло и слънчево в началото на седмицата, застудяване от петък / БГНЕС

Предстои топла седмица, ще има и слънце, и облаци, а в края на седмицата и дъжд, и ще стане по-студено, предаде репортер на БГНЕС.

От понеделник ще започне заоблачаване, но валежи все още не се очакват. Температурите в началото на седмицата ще останат високи за първия месец от годината – от 10 до около 15 градуса. Във вторник облачността ще се сгъстява и ще вали дъжд предимно в Източна България. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат между 7 и 10 градуса. В сряда съществена промяна на времето не се очаква, ще бъде предимно облачно, на много места и мъгливо с дневни температури между 7 и 10 градуса.

В четвъртък – отново облачно и мъгливо, без голяма промяна в температурите. В петък ще вали почти в цялата страна – предимно дъжд, на места примесен със сняг, максималните температури още ще се понижат и ще бъдат между 5 и 8 градуса.

В събота и неделя понижението на температурите ще продължи, като на места ще вали и сняг в първия почивен ден. В неделя облачността ще започне да се разкъсва, но ще бъде студено, с дневни температури от 1 до 4 градуса над нулата. /БГНЕС