Булевард „Дондуков” – ремонт без край

Ремонтните дейности на булеварда струват около 7 млн. лв.
Ремонтните дейности на булеварда струват около 7 млн. лв. / БГНЕС

На столичния булевард „Дондуков” отново текат ремонтни дейности, видя репортер на БГНЕС.

От тази сутрин работници със светло отразителни жилетки на строителна компания "Трейс Груп Холд" АД отново вадят павета, нареждат и пренареждат. Причината официално все ще не е ясна.

Вчера Борис Бонев от „Спаси София” сигнализира за нов разпад на трасето на бул. „Дондуков”. Той разпространи снимки, направени в станалата вече популярна отсечка между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“.

Тази сутрин работниците, оборудвани с лопати и чукове, пренареждат паветата пред входа на малката уличка "Малко Търново".

Ремонтните дейности на булеварда струват около 7 млн. лв.

Ремонтните дейности на булеварда струват около 7 млн. лв.
Ремонтните дейности на булеварда струват около 7 млн. лв. / БГНЕС

Ето и кратка хронология на ремонтите на ремонтираната нова част на важната градска артерия:

24 ноември 2017 г.: Отново се ремонтира ремонтирана вече част от столичния булевард „Дондуков”. Ремонтните дейности са в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща”. Изваждаха се паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място изглежда се поставят решетки за отводнителни канали.

7 ноември 2017 г.: Ремонтът на бул. „Дондуков“ още не е приключил, каза заместник-кметът Евгени Крусев. Той увери, че всички санкции, които могат да бъдат наложени и, които са констатирани от надзора, ще бъдат наложени и ще бъдат приспаднати от плащането към фирмата-изпълнител на строежа.

4 ноември 2017 г.: Преремонтиране в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща”. Пренареждане на паветата по самия булевард.

15 септември 2016 г.: Пуснати за движение са участъците от Министерски съвет до улица „Г.С.Раковски“, където настилката е паваж, и от улица „Кракра“ до бул. „Васил Левски“.

3 юли 2017 г.: Реконструкцията на бул. „ Дондуков” започна. /БГНЕС