Недялко Йорданов представя „67 сутрини” в Националната библиотека

Недялко Йорданов представя „67 сутрини” в Националната библиотека
Недялко Йорданов представя „67 сутрини” в Националната библиотека / БГНЕС

Премиерата на стихосбирката „67 сутрини” на Недялко Йорданов ще събере почитателите му днес от 18 часа в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.

Недялко Йорданов и неговият верен сподвижник на сцената композиторът Хайгашод Агасян обещават, че срещата, посветена на „67 сутрини“, ще бъде изпълнена, както обикновено, с много поезия и музика.

Стихосбирката на обичания от поколения автор излезе не отдавна и веднага се превърна в едно от най-търсените заглавия на издателство „Милениум“. Тя се отличава от всички досегашни сборници на Недялко Йорданов по това, че поетичните късове в нея вече са били споделени с читателите веднага след създаването си. Томчето събира 67 произведения, които авторът пише в продължение на няколко месеца през изминалата есен и зима – по едно всяка сутрин, и веднага публикува в страниците си във Фейсбук. Така стихотворенията светкавично добиват популярност и публиката отвръща с възторг на всяка творба. Огромен отзвук – от десетки хиляди харесвания и споделяния, имаше стихотворението „Момчето, което...“, посветено на тенисиста Григор Димитров.

Иначе темите са познати, по които авторът не веднъж разсъждава – преосмисляне на миналото, критичен поглед към настоящето, надежда и страх за бъдещето на родината и младото поколение, размисли за живота и смъртта, за приятелството и любовта – всичко изречено със съвършения му мелодичен език.

Събитието е част от програмата на клуб „Писмена” на авторитетната институция. Клубът съществува от година и половина и вече 25 именити наши автори са били негови гости. Сред тях са Георги Константинов, Валентина Радинска, Маргарита Петкова, Мадлен Алгафари, Милен Русков, журналистът Светослав Иванов. /БГНЕС