Виктория Маринова беше жестоко убита на 6 октомври
Виктория Маринова беше жестоко убита на 6 октомври / БГНЕС
Самолетът със заподозрения за убийството на Виктория Маринова кацна в София

На летище София кацна самолетът с екстрадирания от Германия Северин Красимиров, заподозрян за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, предаде репортер на БГНЕС.

На пистата има засилена охрана – полиция, жандармерия и охрана на съдебната власт. В самолета на „Луфтханза“ има съдебна охрана, която конвоира Северин с полета от Франкфурт до София.

От столицата той отново под конвой трябва да бъде отведен в ареста в Русе. В присъствието на адвокат - упълномощен, а ако няма такъв - служебен, на Красимиров трябва да му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. В момента той е обвиняем задочно. До 72 часа Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

На 12.10.2018 г. в Министерството на правосъдието бе получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров. Съгласно полученото съобщение, за това е информирана и прокуратурата на България, съобщи тогава от МП.

Докато беше в Германия 21-годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория Маринова.

Телевизионната водеща бе изнасилена и убита в Русе на 6 октомври. Северин Красимиров беше задържан от германските власти на 9 октомври вечерта, осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде. На Красимиров задочно са повдигнати две обвинения. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 г. затвор. Второто - за извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна. Вътрешният министър Младен Маринов съобщи на брифинг, че са иззети веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението. Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата. /БГНЕС