Любомир Коларов, управител на Българска свободна медия
Любомир Коларов, управител на Българска свободна медия / БГНЕС
Любомир Коларов: От екрана на БСТВ ще звучат всякакви мнения

Аз не се ограничавам само с хора, които са свързани, съпричастни или симпатизират на БСП. Ще искам от екрана на нашата телевизия да звучат всякакви мнение. Нека да търсим истината, обективността и онова рационално зърно, от което се нуждае за развитието си нашата родина.

Това заяви в интервю за БГНЕС управителят на Българска свободна медия Любомир Коларов, който оглави новосъздадената от БСП телевизия – БСТВ (Българска свободна телевизия).

Стартът на телевизията предстои до няколко дни, а в момента се провеждат техническите проби и се подготвят първите предавания. Целият екип на БСТВ се състои предимно от млади хора и наброява над 50 журналисти, водещи, оператори, режисьори и технически персонал.

„Никой до този момент не ми се е обаждал, за да ми каже как трябва да изглежда телевизията. Просто ни казаха: „Бъдете свободни! Правете това, което чувствате и смятате, че е правилно и честно да се каже на хората“. В това отношение съм благодарен на ръководството на БСП“, отбеляза Любомир Коларов.

Акцент в програмата на БСТВ ще бъдат новините, за които ще отговаря Валерия Касиян, както и публицистичните предавания. Водещ на сутрешния блок ще бъде журналистът Стоил Рошкев. Предавания в телевизията ще имат и журналистите Александър Симов и Велизар Енчев.

Целият екип на БСТВ се състои предимно от млади хора и наброява над 50 журналисти
Целият екип на БСТВ се състои предимно от млади хора и наброява над 50 журналисти / БГНЕС

„Специално място ще бъде обърнато на публицистичните предавания. Имам усещането, че хората преди всичко искат да чуят това, което искат да анализират и разберат, а ние ще им помогнем в това с един обективен коментар“, разказа още директорът на медията.

Той бе категоричен, че главният мотор на телевизията ще бъдат нейните журналисти.

„Телевизията не е партийна. Тя ще разказва честно и почтено за събитията такива, каквито са”, увери Любомир Коларов. БСТВ си поставя за цел да обхваща всички важни събития, както и да прави преки включвания от най-горещите точки на София и страната. За тази цел медията изгражда и мрежа от кореспонденти.

Културата също ще има своето специално място в програмата на телевизията, уверява нейното ръководство. За целта е поканен писателят, книгоиздател и учен Иван Гранитски, който ще направи предаване с името „Лик“ (Литература, изкуство и култура).

Място в БСТВ ще намерят и хубавите филми, а през уикендите ще преобладават развлекателните програми. /БГНЕС