Бурен вятър в страната, от сряда затопляне

Бурен вятър духа в цялата страна, това ще доведе до понижение на дневните температури и те ще са отрицателни в повечето райони, предаде репортер на БГНЕС.

Вятърът е северозападен и е с пориви до 20-24 м/с. Обявен е жълт код в цялата страна. Следобед облачността ще е променлива, по-значителна над планинските райони.

Дневните температури ще бъдат от минус 1 до 2 градуса, ще има и слаби превалявания от сняг в Западна и Североизточна България, от дъжд и сняг по Черноморието. Утре също ще духа северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Сутрешните температури ще бъдат между минус 2 и 1 градуса, а дневните ще се повишат и ще бъдат между 1 и 5 градуса над нулата.

На 17 януари – четвъртък още ще се затопли – дневните температури ще бъдат между 6 и 12 градуса.

За София максималната температура ще бъде около 6 градуса над нулата, в Източна България до 10-12 градуса. Валежи не се очакват. В дните в края на седмицата – петък, събота и неделя, се очаква стабилно време, с разкъсана облачност, без валежи и дневни температури между 7 и 10 градуса. В неделния ден ще започне ново заоблачаване, което ще доведе и до валежи от сняг в началото на седмицата. /БГНЕС