В Благоевград подновиха протестите срещу социалното неравенство

С митинг пред община Благоевград и шествие по улиците на града с крайна точка "Водоснабдяване и канализация", в областния град тази вечер бяха подновени протестите срещу социалното неравенство, прекъснати преди коледните и новогодишни празници, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Днешният протест се проведе и срещу повишаването цените на тока, водата и данъците.

На протестите през ноември и декември 2018 г., започнали срещу високите цени на горивата, а след това прераснали и против социалното неравенство и ниски стандарт на живот, се стигна до блокиране на няколко пъти на ГП Е-79, което пък наложи жандармерията трайно да се настани в Благоевград.

Поскъпнаха цените на тока, водата, данъците, в Благоевград затвориха цигарената фабрика и цеха за волани, последни сме по инвестиции, протестът ни не е подкрепян от нито една партия, искаме съд за виновните, довели до това положение българина”, каза организаторът на протеста Николай Котанов. Той добави, че това е началото на протестите. На следващите през другата седмица, които пак ще са пред общината, ще поискат кметът Камбитов да отговори на какви цени са ремонтирани централният площад и ул. „Марица”, как и кои фирми са спечелили поръчката.

Шествието от 50-ина души скандираше: "Сърце, душа - за България", "Мафия". По време на марша през града към него се присъединяваха още граждани, недоволни от продължаващото и трайно обедняване на българина. /БГНЕС