Езерото "Панчарево" край София
Езерото "Панчарево" край София / БГНЕС
Валежите спират, от понеделник повишение на температурите

Лошото време и валежите постепенно ще спират, първо в западните райони, а най-късно в Източна България, предаде репортер на БГНЕС.

Над Западна България ще се изясни и след сутрешните по-студени температури, следобед се очаква те да достигнат около 4-6 градуса, в Сандански около 8 градуса, за района на София около 4 градуса. В Централна и Източна България температурите ще са около 6-9 градуса. И вятърът ще отслабне чувствително в повечето райони.

От понеделник започва повишение на температурите. Над страната ще има разкъсана облачност, без валежи. Сутрешните температури ще бъдат между минус 7 и 3 градуса над нулата, а дневните ще се повишат и ще бъдат в широки граници – между 4 и 14 градуса. 4 ще бъдат градусите в Северозападна България, а 14 по Черноморието. За района на София в понеделник дневната температура ще бъде около 7 градуса.

От вторник ще започнат нови валежи, предимно от дъжд и мокър сняг в някои райони. Над Западна България ще са от мокър сняг и там температурите слабо ще се понижат. В сряда ще има превалявания от дъжд отново в някои райони, но в по-голямата част от страната съществени валежи не се очакват. Максималните температури остават между 8 и 13 градуса. И в четвъртък се очакват слаби превалявания от дъжд. На 1 февруари валежите ще спрат и ще се изясни, а температурите ще се понижат предимно в Западна България. В източните райони месец февруари ще започне с температури около 8-10 градуса, докато в София максималната температура ще бъде около 3 градуса над нулата. /БГНЕС