Лукарски: Откъде да знам кой е реалният собственик на „Булгартабак”

Не знам колко са загубите на тютюнопроизводителите от спирането на износа на цигари за Близкия Изток, каза Лукарски.
Не знам колко са загубите на тютюнопроизводителите от спирането на износа на цигари за Близкия Изток, каза Лукарски. / БГНЕС

Откъде да знам кой е реалният собственик на „Булгартабак”, не сме се интересували и не е било предмет на Министерството на икономиката да изследва това. Важно е, но не сме го изследвали - това е ваша работа, на журналистите.

Това отговори министърът на икономиката Божидар Лукарски на въпроси на медиите в НС по повод ситуацията около „Булгартабак”, предаде репортер на БГНЕС.

Държавата каквото е трябвало да направи, го е направила достатъчно, каза той. В момента се гласуват промени в закона за тютюневите изделия в НС, който нямат нищо общо с исканията на тютюноработниците и тютюнопроизводителите, а с транспонирането на европейски директиви, поясни Лукарски.

Не знам колко са загубите на тютюнопроизводителите от спирането на износа на цигари за Близкия Изток, не сме правили такива изчисления. За това трябва да попитате конкретно „Булгартабак”, посъветва министърът.

Не можем да отречем, че имаме проблеми в коалицията с ДСБ, имаме и търкания, но РБ е такъв, коментира Лукарски. Според него ДСБ трябва да си изтеглят кадрите от властта. „Аз лично бих постъпил така - ако казвам, че съм в опозиция, бих си изтеглил кадрите, които са на позиции”, потвърди той. /БГНЕС