Слави Трифонов: Тази вечер се чувствам ужасно силен

Ако някой не е разбрал, че народът е суверенът, ще го разбере болезнено, каза Трифонов.
Ако някой не е разбрал, че народът е суверенът, ще го разбере болезнено, каза Трифонов. / БГНЕС

Започна концертът на Слави Трифонов на Орлов мост, предаде репортер на БГНЕС.

Заради концерта, който се организира в подкрепа на референдума, иницииран от Трифонов, целият център на София е блокиран от часове. Затруднено е движението по почти всички градски артерии. Затворено е движението по бул. „Цариградско шосе”, между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви” и „Пейо Яворов”.

Концертът започна с песента „Студио Х“, по време на която бяха изстреляни фойерверки в бяло, зелено и червено.

Шоуменът се обърна към публиката с думите: „Здравейте, тази вечер аз не съм Слави Трифонов от телевизията. Аз съм Станислав Тодоров Трифонов от Плевен и никога не съм вярвал, че ще се почувствам толкова силен“.

„Тази вечер се чувствам ужасно силен заради вас", подчерта той и добави: [b]"Вие сте върховната власт в тази държава. Опитват се да ви внушат, че това е парламентът, президентът или министерски съвет. Но вие сте суверенът. Ако някой не го е разбрал, ще го разбере тази вечер 29 октомври и то болезнено".[/b]

Множеството скандира „Слави президент“.

Концертът преминава като цяло без инциденти при засилена охрана на полицията и частна охранителна фирма. По време на песента „Назад, назад моме Калино“ в изпълнение на Слави Трифонов и фолкдивата Преслава група младежи във видимо нетрезво състояние се опитаха да нахлуят през загражденията, но веднага бяха спрени от полицаите и охранителите.

След този неприятен епизод на сцената излезе рапърът Криско, който призова да се гласува на референдума. След това той изпълни своя популярна песен.

„Аз не съм само Слави Трифонов, аз съм и Иван от Перник, аз съм и Николай от Варна, и Васил от Горна Оряховица, аз съм всеки един от вас и вие сте всеки един от останалите, защото каузата е една, а всички ние сме българският народ. Ние сме много и сме силни. За всички нас, които сме тук и за всички, които ги няма това не е концерт на Слави Трифонов. Тази вечер всички бяхме тук, за да покажем, че сме народ, който знае какво иска и как да го получи“, завърши Слави Трифонов. /БГНЕС