Приемат асоциация Диабет в Съвета за интеграция на хората с увреждания към МС

Заседанието на Министерски съвет започва в 10 часа
Заседанието на Министерски съвет започва в 10 часа / БГНЕС

Сдружение „Българска асоциация диабет” ще бъде призната за представителна организация на национално равнище в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

Решението ще бъде взето по време на редовното правителствено заседание в сряда, а проекта на решение е внесен от социалния министър Бисер Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Кабинетът ще приеме и административен мониторингов доклад за 2017 г. за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите.

Министърът на културата е внесъл проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2018 г. за издръжка на дейностите по възпитание и обучение на децата и учениците в частните детски градини и училища и за изплащане на стипендии на учениците в частните училища.

Правосъдният министър Цецка Цачева е внесла проект на решение за одобряване проект на закон за изменение и допълнение на закона за регистър Булстат.

Кабинетът ще трябва да определи и кое министерство да номинира свой представител за член на УС на Националната агенция за професионално образование и обучение за мандата 2018-2022 г. /БГНЕС