Ангелкова участва във второто издание на Световния икономически форум в Ню Йорк
Ангелкова участва във второто издание на Световния икономически форум в Ню Йорк / БГНЕС
Министър Ангелкова участва в Световния икономически форум в Ню Йорк

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва във второто издание на Световния икономически форум в Ню Йорк, съобщи пресцентъра на министерски съвет. Той се провежда в периода 24- 25 септември, основни акценти в тазгодишното му издание са възможности и фактори за влияние върху устойчивото развитие. Официални гости на събитието бяха проф. Клаус Шваб, основател и председател на Световния икономически форум и Бил Де Блазио, кмет на Ню Йорк. Министър Ангелкова е на събитието по лична покана на г-н Борге Бренде, президент на форума.

За мен е чест и удоволствие да съм сред участниците в Световния икономически форум, където ще се дискутират възможностите за устойчиво развитие, именно това е и основната цел пред туризма у нас, посочи министър Ангелкова. И допълни, че секторът е водещ икономически фактор като допринася с около 13% при формирането на БВП на България.

В рамките на форума ще бъдат представени резултатите от Българското председателство на Стратегията на ЕС за Дунавския регион, както и ролята на Министерството на туризма като съкоординатор по Приоритетна област 3 „Култура и туризъм“ на Дунавската стратегия.

Световният икономически форум е основа за диалог за използване на най-съвременните научни, бизнес, технологични и дигитални иновации за реализиране на Глобалните цели за устойчиво развитие на ООН. Събитието събира представители на международни институции и правителства. На форума ще присъстват над 700 представители на бизнеса, неправителствения сектор и академичните среди. В него ще участват и представители на водещи компании и инвестиционни фондове в областта на туризма. /БГНЕС