БСП настоява за изслушване на Валери Симеонов в парламента

Подписахме искане утре първа точка в дневния ред на парламента да бъде изслушване на Валери Симеонов, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.Tя коментира създалата се ситуация около исканата оставка на вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов заради неговото изказване по адрес на майките от инициативата „Системата ни убива“, които той нарече „кресливи жени“ с „уж болни деца“.

„Ние сме сериозни политически опоненти с Бойко Борисов, но не мога да не призная, че през тези години той е изглеждал като човек, който владее ситуацията. За пръв път ми изглежда безсилен и безпомощен, като премиер да, реши проблема. Вчера го прехвърли на Каракачанов, онзи ден – на Волен Сидеров. Това не е нито лидерско, нито премиерско“, смята Нинова. Според нея, с действията на Борисов внушава идеята, че „цялата конструкция на правителството виси на оставката на Валери Симеонов“, което Нинова смята за „израз на пълно безсилие“. „Това е тревожно за България“, подчерта тя.

От левицата изразиха и готовност да създадат бърза организация за предсрочни парламентарни избори, а „Визия за България“ да бъде превърната в конкретна управленска програма с ясни ангажименти.

Лидерът на БСП коментира и провелата се днес среща между представители на БСП и Камарата на строителите в България, на която са обсъждани проблемите в строителния сектор, както и възможните мерки за тяхното решаване. От опозицията настояват за промяна на модела в строителния бранш. „Модел, в който се нарушават всякакви закони и правила – един човек излиза и определя кой да влиза и излиза от обществените поръчки. Модел, в който строителния бранш е принуден да връща пари от обществени поръчки, за да си спечели благоволението на управляващите“, посочи Нинова. Отбелязана е и необходимостта от законодателни промени в сектора.

От Камарата на строителите също настояха за осигуряване на спокойствието в бранша. /БГНЕС