Падна рекордният джакпот от 1.6 млрд. долара в Калифорния

Печалбата отговаря приблизително на стойността на Бъкингамския дворец в Лондон.
Печалбата отговаря приблизително на стойността на Бъкингамския дворец в Лондон. / БГНЕС

Най-малко един печеливш билет е продаден в Калифорния за джакпота на играта Пауърбол, който е почти 1.6 млрд. долара. Това съобщиха от калифорнийската лотария, като отбелязаха, че е възможно да има и други печеливши билети в други американски щати.

Джакпотът от тази лотария е световен рекорд. Шансовете за спечелване се изчисляват на едно на 292.2 млн. Този минимален шанс не попречи на хиляди да си купуват билети самостоятелно или в комбинация с приятели, роднини или колеги. Някои хора пристигнаха от съседните Канада и Мексико, за да се сдобият с късче мечта на стойност 2 долара.

Ако има само един печеливш, той ще спечели 930 млн. долара, ако иска да получи парите накуп и веднага. Ако обаче е склонен да раздели печалбата си така че да я получава на равни вноски в следващите 30 години, той ще получи 1.6 млрд. долара.

Печалбата отговаря приблизително на стойността на Бъкингамския дворец в Лондон. Tой струва 1.5 млрд. долара. Досега рекордът за един печеливш принадлежеше на 84-годишната Глория Макензи, която спечели през 2013 г. 590.5 млн. долара. /АФП