Нюйоркски ресторант създаде специален "пететажен" бургер, посветен на Путин

"Владимир Путин" е 6 пъти по-голям от този бургер.
"Владимир Путин" е 6 пъти по-голям от този бургер. / БГНЕС

Нюйоркският ресторант "Лусис кантина роял" създаде специален "пететажен" бургер по случай рождения ден на руския президент Владимир Путин.

Както се е убедил кореспондент на ТАСС, ексклузивният сандвич включва няколко пържоли от висококачествено говеждо месо, кашкавал, пикантна майонеза, салата, лют тайландски сос "Шричача", както и смес от кориандър и лук, като всичко това е "приклещено" между двете половинки на апетитна пшенична питка.

Бургерът, който е кръстен на руския държавен глава и се предлага само веднъж годишно - на рождения му ден (7 октомври), е около шест пъти по-голям в сравнение с останалите сандвичи в заведението и върви с допълнителна порция пържени картофки. Нещо повече - по рецепта той трябва да тежи точно 1952 грама - числото, отговарящо на годината на раждане на Путин.

Самият ресторант дори има правило, според което посетителят го получава безплатно, ако успее да го изяде целия в рамките на 30 минути. В противен случай той ще трябва да заплати пълната стойност на поръчката си, която възлиза на близо 30 долара.

Един от ръководителите на ресторанта Тед Брайън заявява пред ТАСС, че Путин е единственият държавен лидер, чийто рожден ден се отбелязва в заведението със специално ястие. Брайън аргументира решението с това, че единствено Путин има толкова значимо влияние.

"Затова и бургерът трябва да е голям", добавя той.

"Ние вярваме, че Владимир Владимирович е виден политик и историческа личност, така че решихме да му посвещаваме поне един ден в годината", коментира и главната барманка на "Лусис кантина роял", която изтъква, че тази традиция се поддържа вече трета година и се радва на голям интерес. /БГНЕС