В Деня на влюбените в Бургас три двойки си казаха „Да”

В Деня на влюбените в Бургас три двойки си казаха „Да”
В Деня на влюбените в Бургас три двойки си казаха „Да” / БГНЕС

Три двойки в Бургас избраха днешната романтична дата, за да си кажат заветното “Да”. Младоженците реализираха нетрадиционни изнесени ритуали на открито на площад „Атанас Сиреков”, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Бракосъчетанието извърши кметът на морския град Димитър Николов. Дъждът не успя да помрачи настроението на младоженците, които вярват че и в семейния живот ще им върви по вода. Инициативата с изнесените сватбени ритуали е и по повод Международната седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в над 23 страни по света.

Българска музика посрещна лимузините с младоженци, които минутки по-късно под ритмите на Менделсон, се отправиха към специално изграден за повода сватбен кът с арка, аранжирана с цветя и кристали. Младото семейство Назифе и Димитър Начкови вярват, че най-романтичната дата в годишния календар ще им донесе много семейно щастие.

„Датата я измислихме спонтанно. От девет години сме заедно, просто сега настъпи моментът да се случат нещата”, сподели младоженецът Димитър Начков, който лично е участвал в направата на сватбената арка. „Това е една прекрасна дата. Каква по-прекрасна дата от 14 февруари - Денят на влюбените”, допълни развълнуваната Назифе.

Втората смела двойка днес - Мариана и Георги Стратиеви, пък бяха избрали цветът на влюбените за своята визия. Специален и най-важен член в церемонията бе малката им дъщеричка.

„Защо в червено?! Защото нашата невинност е тук пред нас, така че ние празнуваме нашата любов, нашата страст към живота. Любовта е това, да се бориш за човека до себе си, да го обичаш, а когато се разбираме само с поглед, това не е задължение, това е просто удоволствие и любов”, сподели Мариана. /БГНЕС