„София Моно” започва, театърът кани зрителите на среща под звездите

Ето че настъпи момента, в който фестивала на моноспектаклите – „София Моно 2018” се завръща за осми път с богата програма на обичайното му място – в уютния парк на Военна академия „Г.С.Раковски” в София.

Публиката може да се наслади на най-качествените театрални моно-постановки от афиша на столицата под открито небе от 7-ми до 17-ти юли.

Осмото издание на фестивала на моноспектаклите – „София Моно 2018” ще се проведе от 7-ми до 17-ти юли тази година на обичайното му място – в уютния парк на Военна академия „Г.С.Раковски” в София.

Тази година в програмата на "София Моно" има гостуващ моноспектактакъл от Македония и Кино вечер съвместно със Сине Либри. За децата са предвидени дневни работилници и срещи в парка - с вход свободен.

Ето я и програмата на „София Моно 2018”:

Датите 8 и 12 юли са запазени за Камен Донев и неговите два емблематични спектакъла - “Възгледите на един учител за народното творчество” /на 8 юли/ и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" /на 12 юли/.

9 юли е за представлението “Мъжът на жена ми” - постановка на Мариус Куркински, автор Миро Гавран – Хърватия. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще ни покажат сериозните неща от живота погледнати от смешната им страна.

На 10 юли ще видим и самият Мариус Куркински в “Черното пиле”. Спектакълът, който ще ни остави без дъх е по разказите на Николай Хайтов - "Мерак", "Пазачът на Овесената нива" и "Черното Пиле". За него актьорът получи не малко театрални отличия, а на сцената на “София Моно” го очакваме с огромно вълнение.

На 11 юли в парка ще видим и топ постановката "Грамофонът" на Виктор Калев. Авторският концерт-спектакъл представя автобиографични истории на актьорът и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни блестящо от него. Това ще е единствената възможност да го видим в София в близките месеци, защото всички дати на представлението до края на сеозна са напълно разпродадени.

На 13 юли от Македония пристига актрисата Оливера Аризанова – Монсбарт в главната роля на моноспектакъла „Тя“. Ще я гледаме за първи път в рамките на фестивала, след редица участия и награди в различни театрални форуми. Автор на текста е българката Даниела Колева, режисьор - Васил Михаил, постановката е на Народен театър „Антон Панов“ - Македония.

На 14 юли в програмата следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак” на актьорът Димитър Живков. През този сезон представлението се изигра за 150-ти път и ако все още не сте успели да го видите – то сега е вашата възможност да се срещнете с “Живак” и то под звездите.

На 15 юли в програмата следва лятна Кино вечер - филмът бъде ще изберат от кинофестивала Сине Либри.

На 16 юли е ред на нашумялата постановка “Пилето, което казва КУ” на Иван Юруков. Сценарият е по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!” на Александър Урумов, музиката е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на секретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в ролята на различни симпатични и чудати персонажи.

Начало на вечерните представления е 21.00 часа.

На 10 юли, като част от детската програма на „София Моно 2018” предстои среща с писателката Юлия Спиридонова на тема “Приказните създания от българският фолклор”. А на 14 юли “Библиотека в парка” ще е на ред. Начало на детските събития е 13.00 часа.

Организатори са Артишок и Столична община. Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК и партньорската мрежа. /БГНЕС