Медиците оставиха своите златни отпечатъци по време на церемонията "Златни ръце"
Медиците оставиха своите златни отпечатъци по време на церемонията "Златни ръце" / БГНЕС
Избраха лекарите със "Златни ръце"

Зам.-директорът на "Майчин дом" и акушер-гинеколог Веселин Дяволов и акушерката Нина Пълова от същата болница бяха избрани за медици със "златни ръце", предаде репортер на БГНЕС.

Медиците оставиха своите златни отпечатъци по време на церемонията "Златни ръце". Инициативата се провежда в Деня на родилната помощ - Бабинден.

„Честитя празника на всички колеги, които работят не само в „Майчин дом”, но в цяла България и които даряват живот. Желая им лично щастие, късмет и много здрави бебета”, каза Нина Пълова, която от 40 години посреща новия живот.

През тази година д-р Дяволов отбелязва 30 години откакто работи като акушер-гинеколог и тази година ще навърши 60 години. „Много благодаря за оказаната чест. Нека продължим да работим занапред в същия дух, за да има повече „златни ръце””, заяви акушер-гинекологът.

Медиците оставиха своите златни отпечатъци по време на церемонията "Златни ръце"
Медиците оставиха своите златни отпечатъци по време на церемонията "Златни ръце" / БГНЕС

„Завършихме 2018 г. отново като първенец по брой раждания и брой операции. Болницата завършва, по сегашни разчети, на печалба и без просрочия към доставчици. Университетската болница е една стабилна институция и българската жена и новородените могат да разчитат на нашия професионализъм и екип, който работи над 115 години”, подчерта проф. Костов и добави, че в болницата работят 216 акушерки и десетки акушер-гинеколози.

Поздравителни адреси бяха отправени към лечебното заведение от зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, зам.-председателят на парламентарната група по здравеопазване д-р Нигяр Джафер, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров и от Столичната регионална здравна инспекция. /БГНЕС