Новите британски закони през 2016 г., които ще направят живота по-добър

Някои от тях бяха водещи в новините, а други преминаха незабелязано.
Някои от тях бяха водещи в новините, а други преминаха незабелязано. / БГНЕС

Има закони, които ако бъдат приети ще променят начина, по който живеем. Някои от тях бяха водещи в новините, а други преминаха незабелязано.

Британският вестник „Индипендънт” определи няколко промени, които могат да променят живота на британските граждани.

1. По-строги правила за имиграция за работещите хора

Може би си мислите, че една медицинска сестра, която е прекарал последните десет години, помагайки на британците, има предимство в обществото. По силата на нов закон обаче, който влиза в сила от април 2016 г. тя може да бъде депортирана. Ако идвате от страни извън ЕС и сте работили на Острова повече от пет години, трябва да печелите над 35 000 паунда на година или в противен случай ще бъдете върнат в родината си.

По силата на това законодателство около 3500 медицински сестри ще трябва да напуснат страната, което може да струва на Великобритания почти 200 млн. паунда.

2. По-висока минимална заплата

Минималната работна заплата за работниците на възраст над 25 ще се увеличи до 7,2 паунда на час през април 2016 г. в най-голямото увеличение от 2007 г. Увеличението е част от кампанията да се стигне до минимално възнаграждение от 9 паунда до 2020 г.

3. Половата дискриминация в заплатата ще се докладва

В момента фирмите оповестяват тази информация на доброволен принцип, освен ако не бъдат задължени от съда при повдигнато обвинение. Новото законодателство през 2016 г, предвижда фирмите да бъдат задължени да разкриват тази информация всяка година.

Точните детайли на закона все още са в процес на финализиране. Средната разлика в заплащането между мъжете и жените в момента е 19,1%, а сред работниците на непълен работен тя приближава 40%.

4. Нова пенсионна единна ставка

От април 2016 г., ще има фиксирана сума в размер на 155,65 паунда на седмица. Тя ще замести сегашната по-ниска държавна пенсия в размер на 115,95 паунда седмично. /БГНЕС