София, покрита с шоколад

Най-грандиозното издание на фестивала ще се проведе в Интер Експо Център.
Най-грандиозното издание на фестивала ще се проведе в Интер Експо Център. / БГНЕС

Шоколад с розмарин, пралини с балсамико, мраморни торти, занаятчийски сладолед, горещ шоколад с малиново вино, чайове с какао и шоколад, бира с шоколад, шоколадово суши, коктейли с шоколадов ликьор и още много други изкушения ще имат възможност да опитат и закупят всички посетители на Grand Chocolate Festival този уикенд.

Най-грандиозното издание на фестивала ще се проведе в Интер Експо Център. От 10:00 до 18:00 часа, днес и утре, на 2000 квадватни метра площ ще се представят повече от 850 уникални продукта от цял свят, предложени от над 70 изложители на повече от 80 щанда.

Организаторите на Grand Chocolate Festival са подготвили и нови изненади – изложбена част с първите в България картини от шоколад, нарисувани от младата художничка Дарина Дончева специално за фестивала. Релакс зони за почивка и хранене, фото кътове, много по-голям детски кът със занимателни игри и аниматори, презентации и работилници за всички посетители. В изложението ще вземат участие именитият шеф Ради Стамболов, който ще направи зрелищно шоу в своята зона, както и Биляна Йотовска, която ще разкаже повече за уникалните си здравословни десерти и смутита.

Освен възможността всеки да закупи от сладките изкушения, гостите на фестивала ще имат възможност и да дегустират различни продукти, предложени от участниците през деня. Био, суров, веган, ръчен, фабричен, диабетичен е само част от различните шоколади, които ще намерите на Grand Chocolate Festival 2017. Освен шоколади обаче, ще бъдат представени и торти и сладкиши, пралини, шоколадови ликьори, алкохоли с шоколад, топли напитки с шоколад и какао, козметика и спа процедури с какао и шоколад, бижута и свещи в сладки форми, както и съпътстващи продукти като кафе и плодови напитки.

Билетите за фестивала могат да се закупят онлайн, през сайта на Тикетпро, а също и от партньорските каси на разпространителя. Децата под 7-годишна възраст ще влизат безплатно. /БГНЕС