ЦСКА-София постигна трудна победа над Витоша-Бистрица

Отборът на ЦСКА-София записа класическа победа с 3:0 у дома над тима на Витоша-Бистрица в първа среща от 15-ия кръг на Първа професионална лига. Резултатът обаче лъже, тъй като успехът на ,,червените“ бе изкован в последните 10-15 минути на двубоя.

Домакините започнаха по-добре мача, но така и не намираха път към вратата на своя бистришки опонент. Гостите се бяха прибрали дълбоко в своята половина и разчитаха на контраатаки, а за ЦСКА прибраната игра на съперника се оказа сериозен проблем.

През втората част на двубоя започналият като титуляр Али Соу бе заменен от Мауридес, който най-сетне намери формата си, разписвайки се на два пъти. Търпението на ,,червените“ бе възнаградено в 79-та минута, когато първо удар на Кирил Десподов бе отклонен от футболист на Витоша. Получи се разбъркване в наказателното поле, удар на Мауридес бе първо изчистен с глава от голлинията, но след повторно подаване нападателят не сбърка и прекъсна головата си суша за столичани след попадение с глава.

Голът сякаш пречупи гостите, които капитулираха на два пъти до края на срещата. Първо в последната минута на редовното време Десподов реализира след великолепна солова акция за 2:0, а в продължението на мача Мауридес оформи класиката след изстрел от близка дистанция с левия крак.

По този начин ЦСКА се изкачи временно на втората позиция във временното класиране, като е с равни точки с лидера Лудогорец, но загуби от разградчани в прекия двубой между двата състава. Трети е Левски с точка по-малко от двата отбора. Лудогорец приема у дома Берое, докато Левски гостува на Черно Море. За Витоша това пък пето поредно поражение в първенството и тимът остава на 12-та позиция с актив от 13 точки. /БГНЕС