ЦСКА и Лудогорец не се победиха на „Българска армия“

Отборите на ЦСКА и Лудогорец направиха равенство 1:1 в дербито от 18-ия кръг на Първа лига, играно на стадион „Българска армия“ в столицата.

„Червените“ доминираха през по-голямата част от двубоя, но така и не успяха да стигнат до успеха, който щеше да ги доближи на три точки от лидера в класирането. От първата минута възпитаниците на Нестор Ел Маестро държаха топката повече, но трудно стигаха до чисти голови положения, докато шампионите бяха опасни на контраатака. „Орлите“ се възползваха от една от малкото си възможности през първото полувреме, след като в 29-та минута голмайсторът на тима Клаудиу Кешерю бе изпуснат от Николай Бодуров при центриране от корнер и откри резултат с точен изстрел с глава. Най-добрият шанс през „армейците“ при почивката се откри пред Рубен Пинто, но неговият удар от границата на наказателното поле мина покрай гредата.

През втората част домакините натиснаха още повече в търсене на обрат и в крайна сметка успяха да изравнят в 67-та минута, когато Станислав Манолев центрира отдясно и Кирил Десподов със страхотен изстрел от воле матира Ренан дос Сантос. Минута преди края на редовното време гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Сисиньо, но „червените“ не успяха да стигнат до второ попадение.

По този начин Лудогорец остава на върха на класирането с 45 точки, а ЦСКА заема втора позиция с шест точки по-малко. /БГНЕС