Състезатели от над 15 държави мерят сили на турнир по джаги в столицата

Десетото издание на силния международен турнир по джаги София Гранд Мастърс 2017 стартира в столицата, предаде репортер на БГНЕС. Състезатели от над 15 държави мерят сили в Спортен бар „Академията /бул. „Тодор Александров” 64, Кино Арена запад, ниво -2/.

В турнира участват представители на всички клубове по джаги в страната, както и десетки състезатели от Сърбия, Германия, Австрия, Белгия, Италия, Швейцария, Румъния, Чехия, Унгария, Гърция, Турция, Иран, Словакия, Русия и др. Регистрираните играчи са над 120. Официален домакин и организатор на състезанието за втора поредна година е СК „Джагоарс” – най-големият клуб по джаги в България.

Паралелно с Мастърса се провежда и първото издание на официалната отборна купа за младежи - ITSF Junior Cup 2017, в която участват отборите на България, Германия и Румъния. Откриването на отборната купа се състоя снощи, а първи съперници на младежите бяха отбори, съставени от журналисти. Младите таланти логично не дадоха никакви шансове на VIP медийните партньори, които не успяха да вкарат дори един гол. Това доведе до промяна в регламента и бяха сформирани смесени отбори от млади професионалисти и журналисти, а срещите станаха значително по-оспорвани. Същинската битка при младежите стартира днес от 17:00 часа. Инициатори на турнира са Международната федерация по футбол на маса (джаги) ITSF и тази на Германия - DTFB. Официален гост на събитието е Клаус Готеслебен - председател на Немската федерация по футбол на маса и Президент на младежката комисия към ITSF, който отговаря пряко и за развитието на спорта в Източна Европа. Основен партньор на Junior InterCup Challenge 2017 е немският производител на джаги Ullrich, който представи и новия модел маса –

BEAST, създадена и именувана в чест на световнaта шампионка Екатерина Атанасова. Входът за зрители е свободен. /БГНЕС