Вон се отказва след края на сезон 2018-19

Линдзи Вон ще прекрати своята кариера в ските след края на настоящия сезон. Американката е четирикратна шампионка в Световната купа и трикратна медалистка от Олимпийски игри. Вон има 82 победи в състезания за Световната купа – само на четири от рекордьорът Ингемар Стенмарк от Швеция. Въпреки това, тя е непреклонна в своето решение и заяви, че то е окончателно, независимо дали върховото постижение на Стенмарк бъде подобрено или не.

,,Ако подобря рекорда, това ще бъде една сбъдната мечта“, заяви тя за NBC Sports. ,,Ако това не се случи, въпреки всичко аз имам зад гърба си една много успешна ски кариера. Все пак съм най-титулуваната женска скиорка на всички времена“.

По-рано по време на Зимната олимпиада в Пьонгчанг през февруари американката заяви, че няма да прекрати своята кариера, докато не подобри постижението на Стенмарк. Серия от контузии в последните няколко години обаче я накараха да размисли. ,,От физическа гледна точка просто стигнах етап в кариерата си, в който няма смисъл да се претоварвам излишно. Наистина имам желанието да съм активна, когато стана по-възрастна, затова трябва да мисля трезво и да погледна към бъдещето, а не просто да съм концентрирана върху подобряването на рекорди на всяка цена“, сподели скиорката.

Вон ще стартира последния си ски сезон в Лейк Луис през декември и планира да се състезава във всяко едно спускане и супер гигантски слалом, в опит все пак да подобри върховото постижение на Стенмарк. /БГНЕС