Севиля изхвърли Манчестър Юнайтед от Европа, Рома елиминира Шахтьор

Отборът на Севиля се наложи над Манчестър Юнайтед с 2:1 като гост и се класира за 1/4 финалите на Шампионската лига. Първият двубой в Испания завърши 0:0 и Севиля продължава напред с общ резултат 2:1. Гостите отбелязаха головете си в рамките на четири минути през второто полувреме, а тимът на Юнайтед успя да върне само един гол в оставащия 1/4 час.

През първото полувреме "червените дяволи" не успяха да застрашат сериозно вратата на съперника, с изключение на един удар на Маруан Фелайни в 38-ата минута, който бе отбит от Серхио Рико в корнер. Ситуацията не се промени и след почивката, а феновете на домакините изживяха шок между 74-ата и 78-ата минута, когато французинът Уисам Бен Йедер направи Давид Де Хеа безпомощен и в двете ситуации. Ромелу Лукаку успя да върне един гол в 84-ата минута, но в оставащото време до края Севиля удържа аванса си и елиминира английския гранд.

В другия днешен двубой от най-престижния европейски турнир Рома надви Шахтьор с 1:0 на свой терен и намери място сред най-добрите осем благодарение на гола си на чужд терен в първата среща в Украйна (1:2). Един Джеко осигури победата на "вълците" с гол в 52-ата минута. Бранителят на Шахтьор Иван Ордец получи директен червен картон в 79-ата минута и с човек по-малко украинците не успяха да стигнат до изравнителен гол, който щеше да ги класира напред в турнира. /БГНЕС