Гуардиола: Надявам се дербито да се превърне в перфектната реклама за английския футбол

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се надява дербито Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед да се превърне в перфектната реклама за английския футбол. Сити посреща "червените дяволи" в мач от 12-ия кръг и ще се опита да продължи с впечатляващото си представяне през сезона. "Гражданите" са начело с 29 точки и все още не познават вкуса на поражението. Те също така са допуснали рекордно малко голове във вратата си - само четири.

Юнайтед също се намира в добра форма, въпреки че за момента заема седмата позиция с 20 пункта. Възпитаниците на Моуриньо достигнаха до знаменит обрат с 2:1 при гостуването си на Ювентус в Шампионската лига и ще влязат в срещата със самочувствие. Те са в серия от три поредни победи за първи път през кампанията.

"Юнайтед са в добър момент. Начинът, по който спечелиха в Торино - те допускат малко. Но ние също сме в добра форма. Играта ни върви гладко и нещата ни се получават. Да се надяваме, че ще се получи добро дерби и всички ще се насладят на играта. Дано да се получи страхотна реклама за английския футбол", коментира каталунският специалист. /БГНЕС