Ливърпул измъкна трите точки от Брайтън

Отборът на Ливърпул поведе със седем точки на върха на класирането във Висшата лига, след като победи Брайтън енд Хоув Албиън с 1:0 като гост в мач от 22-ия кръг на първенството.

Мърсисайдци бяха в серия от две поредни загуби във всички турнири и днес отново не показаха най-доброто от себе си край Южния бряг, но въпреки това успяха да стигнат до ценен успех в битката за титлата с Манчестър Сити и Тотнъм. Възпитаниците на Юрген Клоп доминираха от самото начало, но много трудно стигаха до голови положения срещу добре подредения тим на Брайтън. Решаващият момент в двубоя дойде в 50-та минута, когато Паскал Грос извърши ненужно нарушение срещу Мохамед Салах в наказателното поле на "чайките" и египетският национал реализира отсъдената дузпа. До края домакините се опитаха да се върнат в мача, но така и не успяха да го сторят и в крайна сметка Ливърпул победи с 1:0.

По този начин "червените" се върнаха на победния път и отново поставиха напрежението върху тима на Манчестър Сити, който е длъжен в понеделник да вземе домакинството си на Уулвърхпемтън, за да скъси отново изоставането си от първото място на четири точки. Брайтън се намира на 13-та позиция в класирането с актив от 26 точки.

Останалите резултати:

Бърнли - Фулъм 2:1

Кардиф - Хъдърсфийлд 0:0

Кристъл Палас - Уотфорд 1:2

Лестър - Саутхемптън 1:2. /БГНЕС