Български екипаж за първи път стартира с Тесла на Еко-Рали България 2018

За първи път в тазгодишното издание на Еко-Рали България 2018 български екипаж ще участва с автомобил Тесла. Това ще бъде варненският тандем Милен Маринов и Радослав Маринов. Това обяви председателят на АСК „Интерспийд“ Валя Панталеева дни преди началото на надпреварата, предаде репортер на БГНЕС. Еко Рали България 2018 ще се проведе от 27 до 29 юли, като това е 4-ия кръг от Световната Е-регулаторна купа на FIA за автомобили с електрическо задвижване. В надпреварата, която стартира официално на 27 юли, петък, от 17:00 часа, право на участие имат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с двигател с вътрешно горене (ДВГ), който не е механично свързан към колелата (рейдж екстендър).

Относно самото състезание Пантелева разкри, че в него ще се включат някои от най-елитните екипажи в света. „С номер 1 ще стартира Валтер Кофлер и Франко Джиони от Италия, които са световни шампиони за 2017. Втори ще стартират смесен екипаж французи, втори във временно класиране дотук, първите са с Тесла, вторите с Рено Зои, на трето място ще стартира екипаж от Испания“.

Организаторите на състезанието разкриха, че през тази година очакват подобрение на постижението от 2017 година от 15 екологични возила. Надпреварата има изцяло нов маршрут на провеждане, като в съботния ден, първият сектор ще отведе участниците от центъра на София през Искърското дефиле към курорта Вършец. След пауза за почивка, екипажите ще се изправят срещу 60-километровата втора отсечка на етапа, с трасе в района на Вършец. В неделя етапът отново е разделен на две части като от сутринта до обяд ще се кара в района на Вършец, а следобед автомобилите се завръщат обратно в София. Първите финиширали се очакват на площад ,,Батенберг“ около 17:00 часа, а малко по-късно ще стане ясен и големият победител. /БГНЕС