Федерер продължава напред без загубен сет

Роджър Федерер продължава защитата на титлата си от Откритото първенство на Австралия. В последния мач от третия кръг при мъжете световният номер 2 победи с 6-2, 7-5, 6-4 французина Ришар Гаске и така се класира за осминафиналите.

Шампионът от миналата година стигна до успеха след близо 2 часа игра, като това бе негова 17-а победа срещу този съперник от общо 19 мача помежду им. Швейцарецът започна агресивно от самия старт на срещата и направи два пробива в първия сет, за да го вземе с 6-2. Втората част бе много равностойна, като и двамата тенисисти бяха стабилни не сервис и не даваха никакви шансове на посрещащия. По всичко личеше, че ще се стигне до тайбрек, но в самия край Федерер взе първата си възможност за пробив и по този начин се доближи на сет от успеха. В третата част носителят на 19 титли от Големия шлем дръпна с 3-0, но Гаске показа характер, за да върне пробива и да изравни до 4-4. Все пак Федерер успя отново да вземе подаването на опонента си и да затвори мача след час и 59 минути игра.

В следващия кръг Федерер ще се изправи срещу унгареца Мартон Фучович, който нямаше победа в турнир от Големия шлем преди началото на тази седмица, но записа вече три в Мелбърн. Днес 80-ят в световната ранглиста Фучович се наложи с 6-3, 6-3, 6-2 над аржентинеца Николас Кикер. /БГНЕС