Мъри: Чувствам се по-добре с всеки изминал ден

Британският тенисист Анди Мъри заяви, че подобрява своето физическо състояние с всеки изминал ден. Бившият номер 1 в света сложи преждевременно край на сезона си през септември, след като изигра само шест турнира.

Той се завърна през юни на домашната надпревара в Куинс, след като лекува 11 месеца контузия на бедрото, а в началото на 2018 се подложи на операция. Трикратният носител на титли от Големия шлем ще започне кампанията си през новия сезон в Бризбън, като надпреварата стартира на 31 декември.

Мъри сподели на фейсбук страницата на турнира, че се чувства по-добре. ,,Прогресирам с физическата си подготовка всеки ден. Очевидно е, че годината бе трудна след контузията на бедрото и операцията, но се приближавам към достигането на оптимална форма. Тренирам от няколко дни и имам два месеца на разположение, за да се подготвя по най-добрия начин за турнира в Бризбън“, заяви той.

31-годишният тенисист прекара доста време във Филаделфия, където работи с треньора по физическа подготовка Бил Ноулс, в опит да се завърне към най-добрата си форма отново.

Шотландецът в момента се намира на 263-та позиция в световната ранглиста. Той ще проведе традиционния си тренировъчен лагер в Маями, преди да се насочи към Австралия в края на годината, за да практикува преди началото на Бризбън. /БГНЕС