Няма данни за ранени българи при атентата в Истанбул

Няма пострадали български граждани по първоначална информация при атентата.
Няма пострадали български граждани по първоначална информация при атентата. / БГНЕС

Няма пострадали български граждани по първоначална информация при атентата на оживената търговска улица в Истанбул, съобщиха за БГНЕС от МВнР, като уточниха, че до този момент няма информация от нашите консулски служби в Турция.

По-рано днес взривът разтърси Истанбул. Това е терористичен акт, заяви пред журналисти губернаторът на вилает Истанбул Васип Шахин. По последни данни четирима души са загинали и 20 са ранени, като състоянието на трима е тежко. Според информациите атентаторът-камикадзе се е самовзривил до полицейско управление на главната търговска улица Истиклял в европейската част на Истанбул.

С наближаване на Невруз, кюрдската Нова година на 21 март, растат опасенията от нови атентати в Турция. Страната е в максимална степен на тревога след последната атака на 13 март в Анкара, отнела живота на 35 души, и на 17 февруари, също в Анкара, когато загинаха 29 души. Отговорността и за двата атентата бе поета от радикалната групировка "Ястреби за свободата на Кюрдистан", близка до Кюрдската работническа партия (ПКК). /БГНЕС